Det er vägen som er mödan värd..

En rast i sola

Det skrives så mye om å sette seg mål, hårete mål, store mål, og at alt er mulig for den som fokuserer. Sjekklisten for gode mål kommer her. Er målet ditt:

Spesifikt

Målbart

Attraktivt

Realistisk

Tidsbestemt

Økologisk (i balanse med andre forhold i livet ditt)  og Formulert positivt?

I dag vil jeg heller slå et slag for veien fram mot målet, og verdien av her og nå.  Uansett hvilket mål du er på vandring mot, er de små opplevelsene underveis viktige sanseinntrykk å ta vare på.

Jeg har satt meg et spesifikt mål om å nå Santiago de Compostela i sommer. Det er både målbart og attraktivt, og etter som turen nærmer seg, framstår det som mer og mer realistisk, tiden er fastsatt og billetter bestilt. Økologien er ivaretatt ved at jeg bruker tid med familie, holder kroppen i form, henter nye impulser og forhåpentligvis rekker hjem til en fødsel, og ja, det er definitivt positivt formulert.

Men det viktigste er at målet har fått meg til å begynne å gå, og for hver tur oppdager jeg nye ting og forandringer i naturen. Bekker og elver endrer karakter i takt med snøsmeltingen i fjellet, bjørka blir stadig grønnere, og der vi måtte balansere forsiktig på kanten av stien for et par uker siden, kan vi nå gå tørrskodd. Åkrene vi passerer har begynt å spire, gjødslinga kjennes på lukta, og langs fylkesveien kunne det gjort seg med litt grøfterens. Det er rett og slett vår, hele sanseapparatet er i fullt beredskap, og jeg kjenner meg som Odd Børretzen: «Jeg elsker å seile og seiler så sakte jeg kan, for turen tar slutt når jeg kommer til land.»

I RØRELSE (Karin Boye)

Den mätta dagen, den är aldrig størst

 Den bästa dagen är en dag av tørst.

 Nog finns det mål och mening i vår färd –

 men det är vägen, som er mødan värd.

 Det bästa målet er en nattlång rast,

 där elden tänds og brødet bryts i hast.

 På ställen, där man sover blott en gång,

 blir sømnen trygg och drømmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.

 Oändligt är vårt stora äventyr.

8 kommentarer om “Det er vägen som er mödan värd..

  1. mirapisani

    Dette ble først litt skremmende. For jeg trodde at jeg ikke hadde noe mål. Men så forsto jeg at jeg var i mål. 🙂 Jeg var ikke klar over det før nå.
    Takk kjære fjellcoachen. Nå vet jeg hvorfor jeg ikke stusser på det jeg har stusset på før.
    Hvorfor noe som har gjort vondt før, ikke gjør vondt lenger.
    Og hvorfor jeg blir så BLANK i hodet i møte med gamle situasjoner.
    Han steike jeg må være bra treg… 😮
    Hubah..! 😕

    Takk igjen. 😀

    Liker

    1. fjellcoachen

      For en oppdagelse! Er det ikke rart, denne følelsen av at ting som tok stor plass i hodet før, plutselig er nesten borte? Tror du går en flott sommer i møte 🙂

      Liker

Legg igjen en kommentar