Jeg bygger en katedral!

De fleste har sikkert hørt vandrehistorien om de 3 arbeiderne som underveis på et stort byggverk ble stilt spørsmålet om hva de holdt på med. «Jeg hogger i stein» svarte den ene. Den andre svarte at han arbeidet for å forsørge familien sin, mens den tredje svarte stolt: «Jeg bygger en katedral!»

Det fantastiske byggverket Sagrada Familia i Barcelona ble påbegynt allerede i 1883 , som arkitekten Antoni Gaudí s store livsverk, og er ennå ikke fullført. Mye av den uferdige katedralen ble ødelagt under den spanske borgerkrigen, og arbeidet måtte startes på nytt igjen etterpå.

Enkelte mål vi setter oss i livet, er på nivå med å bygge en katedral, enten det dreier seg om å starte en bedrift, oppdra barn eller å sy sammen to familier. Målet er både høyt opp og langt fram, og hverdagen minner mer om å hogge løs på en umedgjørlig og uhåndterlig  klump av en stein, enn den minner om noe annet. Når kaoset er fullkomment og framdrifta minimal,  hva skal til for å huske katedraldrømmen? Kanskje handler det om å bryte det hele ned til håndterlige biter og synlige milepæler? Kanskje handler det om å snakke sammen om hvorfor vi egentlig startet dette prosjektet? Hva er viktig uansett? Eller handler det om, igjen og igjen, å visualisere det ferdige resultatet?  Det som slår meg, etter å ha tatt Sagrada Familia i øyensyn, er at den uferdige katedralen allerede har en utrolig mengde vakre detaljer som hver dag gleder forbipasserende og turister, og forhåpentligvis også de som arbeider der.  Jeg tror på verdien av å være underveis, og på verdien av både samspill og oppnådde milepæler.

I rörelse (Karin Boye)

Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr

13 kommentarer om “Jeg bygger en katedral!

   1. Kamelrytterske

    Tror alle de tre bygningsarbeiderne bygde hver sin katedral, men det var bare den tredje som turde si det. En gapahuk kan også være en katedral, er bare hvordan du ser den, og ikke minst hvordan du bygger den…

    Likt av 1 person

 1. fjellcoachen

  Reblogged this on fjellcoachen and commented:

  Er mandag en dårlig start på uka? Kanskje har du glemt at du egentlig var i ferd med å bygge en katedral? Reblogger denne fra 2. desember 2012, spesielt viktig på mandags morgener!

  Liker

 2. Tilbaketråkk: Hvorfor gidder vi dette? | fjellcoachen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s