Jeg tror…

Jeg har utfordret coach Lise Djerv Hillås til å besøke Fjellcoachen som gjesteblogger. Lise har etablert  bedriften Til Det Bedre,  og her kommer et befriende innlegg fra henne om det å finne tilbake og beholde troen på seg selv. Tusen takk, Lise!

_____________________________________

Lise Djerv Hillås – Til Det Bedre

Du har gjort det du også; hatt, mistet, funnet, glemt, lett, oppdaget, forlatt og enda en gang funnet den igjen. Hva da? Troen på deg selv.

De fleste av oss er gode på å sette oss mål, men vi er ofte ikke målrettet nok, vi er usystematiske, vi gir oss underveis og tiden går. For underveis møter vi utfordringer på ulike plan, folk som stiller spørsmål og ikke minst vår egen stemme som lurer på hva de andre tror. Stemmen sier hva vi må og ikke må, hva vi burde og ikke burde og vi undergraver vår egen tro på oss selv. Resultatet er fort at vi blir gående i gamle spor fordi vi er så opptatt av hva vi må og burde og har fokus på det vi ikke får til, i stedet for positivt selvsnakk og fokus på det vi faktisk kan – og det er ikke lite!

Jeg har de siste dagene tatt imot noen utfordringer, kjent litt på dem og tatt beslutninger på utsiden av komfortsonen min. Det første jeg gjorde var å tenke gjennom om jeg virkelig ville gjøre det, og ja, det ville jeg. Jeg gikk underveis noen runder med meg selv og den indre negative stemmen kom med alle sine formaninger og synsinger som jeg etter mye frem og tilbake valgte å overhøre. I stedet valgte jeg å snakke positivt til meg selv – «Dette klarer du fint, du har jo gjort nye ting tidligere og da gikk det fint, du har kunnskapen og det du trenger, mangler du noe kan du skaffe deg det og du kan be om hjelp underveis.» Det neste nå er å legge en god handlingsplan frem mot målgang – og jeg  kan det også.

Og hva er det verste som kan skje? At jeg får ytterligere trening på området!

Ja, det er ikke til å stikke under en stol at jeg får jeg litt hjertebank når jeg tenker på utfordringene – og den indre stemmen sier: «Det gjør deg ekstra årvåken og skjerpet for oppgavene.»

Jeg tror på meg – og at jeg underveis denne uken ved tre ulike anledninger har møtt mennesker som også tror på meg er gull verdt – tusen takk.

7 thoughts on “Jeg tror…

 1. Jeg kjenner at jeg blir ganske unnvikende når jeg forsøker å få tak i den indre stemmen som ødelegger for meg. Jeg er mye mer glad i den ressursrike stemmen som sier: «Aldri gi deg» og som demonstrerer at jeg kan.

  Du minner meg på at den negative stemmen også er viktig og at den kanskje er den viktigste kraften som hindrer meg fra å nå målene mine.

  Takk for at du deler!

  Liker

 2. Den indre dialogen er viktig og det er sikkert lurt å ikke bare lytte til de bekreftende ordene. Man kan lett stagnere og bli selvgod.
  Men når det er skrevet. Man trenger bekreftelser, også fra seg selv, da er det viktig å gi seg selv det.
  Ha en vakker dag 🙂

  ps. Hyggelig nytt «bekjentskap» :_)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s