Mormorbloggen

Et stort øyeblikk!

Ventetida er over! Jeg har blitt mormor til ei flott lita jente i dag, har ikke hilst på henne ennå, men er sikker på at det er et enestående eksemplar av arten, slik  alle barn er, sett med mormorøyne. Hun er frisk, 4190 gram og 52 cm lang.Her sitter jeg, en nybakt mormor i slutten av førtiåra, litt sliten etter gårsdagens 50årslag som varte ut over natta, og lurer på hva denne mormorrollen egentlig innebærer av endringer i livet mitt. Hva kjennetegner egentlig dagens besteforeldre ? Min egen mormor var nok som yrkesaktiv 5 barnsmor (lærer), en person utenom det vanlige i sin tid, men hun opplevde aldri selv bestemorrollen, siden hun døde altfor tidlig. Farmor, eller bestemor som vi kalte henne, var en oppegående, tydelig og omsorgsfull heltidshusmor. Hun hadde livet sitt på stell og tid til barn, barnebarn, naboer, gamle og syke, og andre som måtte trenge en hjelpende hånd. En flott rollemodell, med holdninger og verdier jeg ønsker å videreføre, men likevel ei uoppnåelig rolle  i min yrkesaktive hverdag.

Mor, mine barns mormor, som ble stolt oldemor til nr 2 i dag, la sin sjel i å kombinere det beste fra begge disse verdenene da ungene var små, og inntok stadig rollen som jokeren som fikk kabalen til å gå opp i småbarnsfamilenes hektiske hverdag, enten det dreide seg om henting, bringing, matlaging eller barnevakt. I ettertid skjønner jeg ikke hvordan vi søsknene kunne klart oss uten henne. Men, for her er det også et men, i de viktigste småbarnsårene bodde hun i nabolaget.  Avstanden i mitt tilfelle er 400 km…

Det er sterke følelser i sving i dag, kombinert med både undring og forventning til hva tida framover vil bringe..  Jeg er glad for å være ei ung bestemor som forhåpentligvis kan bidra med overskudd og avlastning, og håper jeg vil finne ut av rollen etterhvert i samspill med de nybakte og dagens absolutte hovedperson.

Men, hva vil det egentlig si å være ei god mormor?

12 kommentarer om “Mormorbloggen

 1. sirimor

  Kjære deg, gratulerer så masse!!! Barnebarn er rett og slett en vidunderlig gave. Selv ble jeg 50 år i november og har barnebarn på 9 og 2 år og lille Mathias på 4 mnd 🙂
  Gled deg med dette herlige nye og kos deg i dagene som kommer!!

  Liker

 2. villkatta

  Gratulerer så mykje! Så kjekt å lese, for ei lukke 🙂 Må kose deg i mormortida som kjem.

  Liker

 3. Lene Fjellheim

  Kjære mormor – gratulerer!
  ja nå skal en ny rolle fylles – ikke bare for deg men også for de nybake foreldrene. Og for det aller viktigste i livet – våre nye verdensborgere – følger det ikke med mange siders manual som det gjør på alt annet vi kjøper disse dager.
  Derfor spesielt viktig at du er så reflektert som du er – som tenker over hva du vil fylle denne rollen med. Hvem vil du være ovenfor din datter? svigersønn? og ikke minst ditt barnebarn. Hvilke verdier vil du overrekke? Hvordan skal hun beskrive det når hun selv gjør sine tanker etterhvert?
  Helt sikker på at du vil være verdens beste mormor for henne – dere er heldige som har valgt hverandre 🙂

  Liker

 4. aheggland

  Du veit du er ei god mormor når småen blir blank i augene og enda mjukere i stemmen når han seier «mormor» i det han hører stemmen din ❤

  Liker

 5. Lammelåret

  Gratulerer så mye med dagen!

  Hva det vil si å være en god mormor..?
  Jeg vet ikke, men tenker meg at det må være vanskelig å ikke komme med «gode råd» når de nybakte gjør noe en absolutt ikke ville gjort selv.

  Tenker nok du finner deg selv i den rollen også. Kanskje det også er en rolle en må erfare seg inn i?

  Liker

  1. fjellcoachen

   Tusen takk! Det er helt klart mye for meg å lære på mormorskolen ennå, Lammelåret. Håper jeg klarer å ta med meg en coachende tilnæring også til denne rollen..

   Liker

 6. mormor

  Hei medmormor.
  Hva er en mormor? Spør du, litt undrende … kanskje?
  Å være deg, tilstede og lykkelig over å være mormor, tror jeg.
  Og gratulerer til mormor, mor og velkommen til verden, til barn. 🙂
  Ha en deilig mormortid 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s