Hva vil det si å lade batteriene?

Velkommen!

Det er ferietid, og et langt liv har lært meg at ferie kan være så mangt. Noen reiser bort, andre synes det er godt å være hjemme. Noen oppsøker stadig nye steder, mens andre velger det samme reisemålet år etter år. Andre igjen blir syke i ferien, siden de ikke har hatt tid til dette tidligere i år. De fleste som er i jobb, har en arbeidsgiver som forventer at de kommer uthvilt tilbake fra ferie, fulle av pågangsmot  i forhold til høstens utfordringer. Denne forventningen er ikke helt urimelig heller, for det ligger innbakt i arbeidslivets spilleregler at vi skal innrette fritida vår slikt at den ikke får negativ innvirkning på arbeidstida. Ferietid innebærer altså både en rett og en plikt til å lade batteriene. Men hva vil det egentlig si å lade batteriene, finnes det ei oppskrift?

For det første tror jeg at vi mennesker har ganske så ulike behov når det kommer til dette punktet, alt etter hva vi har erfart at gir oss energi, og at det er viktig å respektere disse forskjellighetene. Jeg kjenner mennesker som MÅ ha sosial konakt for å finne tilbake overskuddet sitt, mens andre trenger tid for seg selv, eller kanskje med ei god bok. For noen er ferie å samle hele familien rundt seg, mens andre da ville gått på veggen etter bare få dager.  Vi har også ulike behov for fysisk aktivitet, alt fra ukeslange fjellturer med full oppakning til langsom frokost/lunsj  og sene kvelder på verandaen med ulltepper og rødvin.

Selv liker jeg meg egentlig i alle disse rollene, forutsatt at jeg trives med menneskene rundt meg, og at noen andre elementer også er på plass. Jeg har laget meg ei egen sjekkliste for hvordan jeg best lader mine batterier i ferien, hvordan er det med deg?

Ferietid – sjekkliste:

1) Puster du rolig?

2) Gjør du ting i ditt eget tempo?

3) Har du skjermet deg selv for jobbaktiviteter?

4) Har du valgt feriefølge med omhu?

5) Gjør du noe du har virkelig lyst til?

RIKTIG GOD FERIE, LAD BATTERIENE OG TA VARE PÅ HELSA DI I SOMMER!!!

2 thoughts on “Hva vil det si å lade batteriene?

  1. Jeg synes det er utfordrende å finne frem til denne sjekklista. Kroppen er ikke alltid så lett å lytte til, men å puste rolig og dypt er viktig. Krimboka og et skriveprosjekt er også gode ting. I går hang jeg opp en lykt på verandaen. Lys i mørke er godt for øyet selv om det var for kaldt å sitte ute. Jeg tar gjerne en liten tur ut i marka på en solskinnsdag kombinert med et varmt pledd i sofaen på kveldstid med gode mennesker rundt meg. Det er fint å finne en balanse mellom å være alene og sammen med andre.

    Liker

    • HEi Maryathome og velkommen hit! Det kan være utfordrende å finne fram til sjekklista, og enda mer utfordrende å følge den.. Jeg tror vi ikke alltid er like bevisst på hvor vi henter engergi og hvor vi tappes, så det å lage lista er bevisstgjørende i seg selv, selv når omstendighetene gjør at vi likevel prioriterer annerledes. Jeg liker det du skriver om balanse, og leser at du tar bevisste valg underveis :-).

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s