Alle gode ting er fem

Dagen i dag er en milepæl. Da jeg for et år siden fikk tilbud om vikariat som rådgiver i Vingelen Utvikling, sa jeg opp en fast jobb med trygge framtidsutsikter til fordel for nettopp dette vikariatet, vel vitende om at den jeg skulle vikariere for, hadde tenkt seg tilbake etter endt omsorgspermisjon. Nå er dagen kommet der vikariatet utløper, mandag er hun på plass igjen, og jeg gleder meg til å få enda en dyktig kollega å jobbe sammen med. Selv har jeg fått tilbud om å fortsette, så nå er vi fem ansatte i Vingelen Utvikling.

Hvordan dette året har gått? Jeg fikk klar beskjed fra første dag at jeg hadde ganske nøyaktig ett år på å bygge opp en oppdragsmengde som tilsa at det skulle være bruk for oss alle fem fra høsten, og det ble naturlig nok mitt fokus også. Skal jeg være helt ærlig, var det vel akkurat denne utfordringen som fikk meg til å takke ja til jobben. Det er ikke hver dag du får tilbud om et gründerliv med fast lønn og et støttende arbeidsmiljø. Siden vi både har en felles plattform med overlappende prosjekter, og i tillegg har spisskompetanse på hver våre fagfelt, har jeg konsentrert meg om å bygge opp coaching som et nytt produkt i virksomheten, ei satsing som heldigvis har båret frukter innenfor tidsramma.

Jeg har lyst til å fortelle litt om bygda Vingelen og om bedriften vår.  Vingelen er ei bygd på snaut 500 innbyggere, vest i Tolga kommune, 3-4 mil sør for Røros. Vingelen ligger innenfor cirkumferensen til Verdensarven Røros  og er en av Norges 5 nasjonalparklandsbyer, med Forollhogna Nasjonalpark som nærmeste nabo.  Midt i disse omgivelsene preget av historie, natur og kultur ligger næringsbygget Sagmoen med nær 30 arbeidsplasser fordelt på tre bedrifter som hver for seg er godt etablert innen sine fagfelt: Vingelen Kjøtt er en anerkjent lokalmatprodusent under Rørosmat-paraplyen, og Materialbanken har materialer knyttet til restaurering av verneverdige bygninger som en av sine spesialiteter. Her finner du også Vingelen Utvikling med 5 ansatte, som på hver vår måte bidrar til lokalsamfunns- og næringsutvikling, lokalt, regionalt og nasjonalt. Arild Løvik er daglig leder og samfunnsgeograf og har, i tillegg til egne oppdrag, som oppgave å holde styr på 4 engasjerte og selvgående rådgivere: Oddvar Austbø har sin hovedutdanning fra Universitetet på Ås innen teknikk og økonomi, Hege Hovd har en doktorgrad i biologi og Linda Merkesdal er utdannet naturforvalter, og jeg har presentert meg før. Vingelen Utvikling bidrar altså med  arbeidsplasser tilsvarende 1% av alle innbyggerne i den bygda som en rendøl kommenterte slik for noen måneder siden: «Vingelen, det er Østerdalens Gallia». Det sier noe om viljen til å satse, og å tørre å gå mot strømmen. Jeg er stolt over jobben min, over  kollegene mine og over å jobbe i Vingelen :-).

8 thoughts on “Alle gode ting er fem

  1. Klare tilbakemeldinger og klare forventninger høres ut som gode forutsetninger å jobbe under. Og akkurat det som passer deg best.

    Jeg tror at arbeidsmiljøet er minst like viktig som arbeidsoppgavene, når det kommer til trivsel, og det er trivselen som gjør at man blir eller går.

    Gratulerer med fortsatt jobb!

    Liker

  2. Synes du er tøff som kastet deg ut i dette, sier litt om din vilje og ditt mot til å satse synes jeg. Fantastisk at du lykkes. Tvi tvi videre!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s