Kreativitet, verksted, framtid

I dag har jeg , sammen med 65 andre mennesker, deltatt på kreativt verksted for å diskutere hvordan vi kan bidra til 200 nye arbeidsplasser i Røros og Holtålen de nærmeste årene. Og hva skjer når 65 ulike personer fra næringsliv, kulturliv, offentlig sektor og videregående skole blir samlet i tomme rom, delt i grupper og får tildelt byggeklosser å bygge hver sin stol av, blanke ark og fargestifter til?

Jo, vi begynner å leke. Ikke formålsløs lek, men vi begynner å leke med tanker og muligheter. Og drømmer. Hvilke drømmer har vi for framtida? Hvorfor bor vi her? Hva er bra? Hva kan vi bygge videre på? Hva ønsker vi oss mer av? Hva er viktig for de mellom 20 og 30 for å ønske å bo her? Hva hvis vi setter sammen ressurser på nye måter? Hva hvis vi vil nok? Hva hvis vi løfter i flokk?

Ni fargerike presentasjoner i plenum etter 4 timers intenst arbeid, viste klart at nye rammer og nye  kombinasjoner av mennesker frigjør energi og stimulerer til kreativitet og store tanker. Samtidig var det tydelig at fokusområdene var felles: Kunnskap og utdanningstilbud på alle nivå, og verdien av å videreutvikle eksisterende ressurser innen mat, kultur, natur, verdensarv, helse og reiseliv. Infrastruktur, tilrettelegging, møteplasser, nettverk, forskningsmiljø, inkubator, rådgiving og andre støttefunksjoner  er viktige byggesteiner i dette arbeidet.

Dagen ble muntert krydret med en fløytespillende Lindsay Winfield-Chislett og avsluttet med Vegar Bakke Larsen som ga en utrolig 20 minutters paint-jam opptreden. Hva paint-jam er??? Det visste heller ikke jeg før i dag, men her kommer en smakebit.

Stor takk til arrangørene (Rørosregionen Næringshage, Røros kommune og Holtålen kommune med gode støttespillere), og ta godt vare på gaven dere har fått i dag i det videre utviklingsarbeidet til regionens beste! Jeg kjenner at jeg har tro på framtida :-).

6 kommentarer om “Kreativitet, verksted, framtid

 1. fjellcoachen

  God morgen begge to!

  Jeg har tro på dette, av mange grunner, aller mest fordi de som har bedt om disse innspillene ikke har tradisjon på å legge ting i skuffer og skap, men å ta dem i bruk :-).

  Liker

  1. mormor

   Det er bra. Har deltatt på en eller to slike samlinger og der havnet det aller meste i skuffen, med den sedvanlige unnskyldningen. Økonomi.

   Ha en fin fredag 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s