I dag har jeg realisert en drøm

Vel hjemme etter hektisk fravær fra pc’n i to dager, registerer jeg gledelig aktivitet på bloggen fra flere hold, og takk for det!

I dag har jeg vært på 10 timers togtur for 2 timers møte på Strømmen, og det var vel anvendt tid! Jeg har vært oppe til sertifisering som NLP Coach Master og bestått! Jeg har tatt utdanningen gjennom NLP Centeret på Strømmen, og har brukt den tida jeg har hatt behov for, under mottoet «Don’t push the river».

Som Coach Master kvalifiserer jeg også til opptak i DNCF, som setter bransjestandarden for coacher i Norge. DNCF beskriver seg selv slik:

«Den Norske Coachforening har som mål å inspirere, motivere, pirre, stimulere og utfordre alle med interesse for coaching. Foreningen er en medlemsorganisasjon for sertifiserte coacher, coacher under utdanning og godkjente coachingskoler. Gjennom den nye bransjestandarden sikrer vi kvaliteten på sertifiserte coacher og utdanningen av disse.»

NLP-centeret tilbyr sin utdanning på 3 nivå  (andre DNCF-godkjente skoler kan ha andre utdanningsløp):

 • NLP Practitioner
 • NLP Master Practitioner
 • NLP Coach Master evt. NLP Terapi Master (valgfri retning, men Terapi Master gir ikke grunnlag for DNCF medlemskap)
Etter å ha fullført alle 3 nivåene t.o.m Coach Master, noe som innebærer en kombinasjon av teori, dokumentert omfattende praksis som coach over tid, samt  mottatt coaching og mentoring (fra kommunikolog Eli Skjeseth), står døra åpen for DNCF medlemskap. Jeg er stolt over å bli DNCF medlem, ikke minst fordi jeg verdsetter arbeidet som legges ned i bransjestandard og kvalitetssikring av coach faget. En useriøs utøver i et fag som er relativt nytt i norsk sammenheng, kan ødelegge for mange flere enn seg selv.
Ellers kan jeg fortelle at NLP Centeret skiftet eier 01.01.2011. Dette innebar for meg også et lærerskifte etter fullført Master Practitioner. Det var spesielt gledelig for meg i dag at begge lærerne mine var til stede under sertifiseringen, den ene som «klient» i praktisk prøve, den andre som sensor. De har bidratt på hvert sitt vis til min framdrift.
Og til dere som har spurt: «Nå er du vel framme med målet? Nå har du vel fullført utdanninga di?» er svaret nei, for det er nå det begynner :-). Dette er ikke et fag å bli utlært i, hvert nye møte gir ny læring, hver nye fase fører til nye spørsmål, og  gode fagmiljø er for meg en viktig forutsetning for å være i kontinuerlig utvikling.
Jeg gleder meg!

14 thoughts on “I dag har jeg realisert en drøm

 1. Da lærte jeg noe nytt i dag også.
  Flott.
  Så nå skal du virkelig starte med læringen din, det blir spennende å følge deg.
  Til lykke 🙂

  Ha en flott onsdag 🙂

  Liker

 2. Gratulerer Hedvig, det står det respekt av!
  Og jeg må si, det står respekt av bloggen din og publiseringen du gjør også. Engasjerende – du er god til å skrive! Sånn får vi som ikke vet hva coacher tenker på, innsikt i temaer du er optatt av og din måte å tenke på. Det gjør det veldig interessant syns jeg. Fortsett slik så er jeg trofast leser 🙂

  Liker

  • Takk det samme, Hilde Merete, gleder meg til å bli kjent med deg også. Lykke til med Sierra Leone prosjektet ditt, det gjør inntrykk bare å lese om det, så jeg kan bare ane hvordan det er å være midt oppi det.

   Liker

  • Takk skal du ha!
   Jeg er heltidsansatt i http://www.vingelenutvikling.no og jobber blant annet med coaching av gründere, ledere, team osv. der. Samtidig har jeg beholdt mitt eget firma (som jeg drev på full tid før) og har en liten privatpraksis der jeg tilbyr coaching av privatpersoner. Hvert møte er spennende, jeg lærer noe nytt hver gang, og hver historie jeg blir fortalt berører meg og synet mitt på verden og menneskene rundt meg på en eller annen måte. Og så er det så mye jeg har igjen å lære!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s