Kan vi forandre fortida?

Det er mange måter å tenke historiefortelling på. Fra Hakkebakkeskogen kjenner vi «gjort er gjort og spist er spist». Det som har skjedd, er bak oss og framtida ligger foran oss, slik er det bare. Er det mulig å forandre historien om hva som er gjort og spist uten å jukse?

Ja, jeg tror på det.  Eller rettere sagt, jeg tror på at vi kan forandre vårt eget bilde av fortida. Vi kan forandre hvordan vi beskriver fortida vår og hvordan vi bruker den til å skape ei framtid. Sett at du har vært gjennom et brudd eller en konkurs. Selve konkursen er en realitet, men ut over det har du mange valgmuligheter med tanke på historiefortelling. Fiasko? Krise? Uflaks? Dårlige rådgivere? Nyttig læring? Viktig erfaring med tanke på neste etablering? Personlig verdiavklaring? Den dagen jeg ble voksen? Godt grunnlag for å kunne støtte og rådgi andre?

Fokuset vi velger og språket vi bruker, påvirker både våre egne og omverdenens tanker om hvem vi er. Vi er selv regissører i våre egne liv. Ta styring over din egen historie, for gjennom den vil du også forme framtida!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s